Informatizacija frizerskih i kozmetičkih salona Hrvatske obiman je projekt, kako u segmentu njegove pripreme i realizacije, tako i u segmentu njegovog održavanja radi kvalitetnog funkcioniranja. Iz tog razloga oformili smo tim stručnjaka iz IT struke koji će sudjelovati u realizaciji i kasnijem održavanju sustava, kako funkcioniranje proizvoda i usluga u koje ste uložili značajna sredstva, ne bi došlo u pitanje.

S obzirom da se u projektu radi o IT proizvodima i uslugama iz domene visoke tehnologije, održavanje takvog sustava povjereno je isključivo stručnim ljudima koji sudjeluju u njegovoj realizaciji ili osobama koje su pod njihovim direktnim nadzorom.

 

Održavanje i servisiranje ne bazira se na mjesečnom paušalu već se naplaćuje isključivo prema intervenciji, osim ako su u pitanju veći sustavi (npr. ako je u pitanju lanac salona). No niti tada ne inzistiramo na plaćanju održavanja putem mjesečnog paušala, ali ga u svakom slučaju preporučujemo. Cijena takvog mjesečnog paušala kreće se u rasponu od 200-300 Kn + PDV mjesečno po salonu, ovisno u složenosti instalacije (posjedovanje centrale, komunikacijske veze, prijenosu podataka, veze sa knjigovodstvom, video nadzor i sl.). Plaćanje paušalnog održavanja znači jeftiniji troškovi održavanja i servisiranja u konačnici, a u tu cijenu uključeno je i sljedeće:

      - nove verzije programa

      - dorade programa nastale kao posljedica eventualnih zakonskih promjena

      - usluga servisiranja u našem servisu (ne uključuje troškove izlaska na teren ili dostave)

      - brzi odaziv (max 24 sata) od potrebe za intervencijom. Korisnici sa paušalnim održavanjem su prioritetni kod  

        otvaranja radnih naloga i određivanja liste prioriteta za intervenciju.

 

Održavanje sustava podijelili smo u dva osnovna segmenta.

 

Održavanje hardware-a

Odnosi se na servis i održavanje kompjuterske POS blagajne i sve ostale dodatne IT opreme koju bi ste nabavili u sklopu ovog projekta. To uključuje sljedeće:

-     zamjenu neispravne ili oštećene opreme

-     nadogradnja sa dodatnom opremom, instalacija svih potrebnih aplikacija vezanih uz ugrađeni uređaj, te obuka za korištenje uređaja

-     redovno godišnje servisiranje opreme

 

Održavanje software-a

Radi se o vrlo kompleksnom segmentu sustava, čije održavanje dijelimo u nekoliko kategorija:

-     operativni sustav - kvalitetno funkcioniranje operativnog sustava preduvjet je za kvalitetno funkcioniranje kompletne POS blagajne i svih dodatnih uređaja, svih instaliranih aplikacija, kao i komunikacijskih veza

-     aplikativni software - radi se prvenstveno o KorWin-Kasa aplikaciji, ali i o svim ostalim korisničkim programima koji su instalirani na kasi. U slučaju nastanka bilo kakvih problema sa njihovim funkcioniranjem, naši stručnjaci osposobljeni su da detektiraju i otklone kvar.

-     komunikacije (email, modemske i internet veze) - problemi nastali vezano uz komunikacije nisu presudni za samo funkcioniranje POS blagajne, ali su prepreka za korištenje svih njenih naprednih mogućnosti

-     zaštita sustava (backup-sigurnosne kopije podataka, antivirusna zaštita) - kvalitetno funkcioniranje ovog segmenta bitno je kako bi se preduhitrili problemi koji mogu nastati nepravilnim korištenjem uređaja ili havarijama kao posljedicama “više sile” (veliki hardware-ski kvar, uništenje ili otuđenje opreme itd.)

-     WEB - izmjena i nadogradnja WEB stranica - salonima koji se odluče za WEB usluge, pružamo konstantnu podršku u slučaju bilo kakve potrebe za intervencijom na WEB stranicama

-     video nadzor - podrška upravljanju sustavom za nadzor i pomoć pri analizi snimljenog materijala (ukoliko bi došlo do spornih situacija)

 

S obzirom da se radi o projektu koji se realizira na razini cijele države, organizacija sustava održavanja provedena je na način da možemo brzo i kvalitetno reagirati na Vaš zahtjev. To uključuje sljedeće:

 

Servisiranje software-a

Veliki broj zahtjeva vezanih uz software-ske probleme može se riješiti putem uspostavljenih komunikacijskih veza.  POS blagajna je podešena za uspostavljanje komunikacijske veze sa našom centralom. Preduvjet za to je internetska veza (ADSL ili mobilna) u salonu. Te se veze, osim za svrhu za koju su i namijenjene (internet, email, razmjena podataka) koriste i za potrebe servisiranja i održavanja instaliranog software-a. Neke se radnje vezane uz servis i održavanje ne mogu obaviti putem komunikacijski veza, pa je potrebno doći u fizički kontakt sa opremom (reinstalacija operativnog sustava, ozbiljniji virusni problemi i sl.). U tom slučaju servis software-a obavlja neki od naših vanjskih suradnika, ili opremu dostavljate u Zagreb, putem neke od dostavnih službi.

 

Servisiranje hardware-a

Problemi vezani uz hardware vezani su uz fizički kontakt servisera sa opremom. Neki problemi mogu se riješiti na licu mjesta, a za neke ozbiljnije kvarove potrebno je opremu dostaviti u servis. Kako bi smo zadovoljili tu potrebu, organizirana je servisna mreža na razini cijele države, po sistemu vanjskih suradnika. U pitanju su poduzeća ili obrti koji djeluju u svim većim gradovima Hrvatske, i imaju višegodišnje iskustvo u servisiranju i održavanju IT opreme. Razina njihove osposobljenosti je takva, da u konzultaciji sa nama, mogu riješiti većinu problema koji se mogu pojaviti u radu sa Vašom IT opremom.

U koliko se vanjski suradnik iz bilo kojeg razloga ne odazove na Vaš zahtjev ili nije u mogućnosti kvalitetno riješiti

nastali problem, oprema se može poslati u Zagreb nekom od dostavnih službi uz minimalne troškove.

     

 

CJENIK SERVISNIH USLUGA

 

                                                                    

 

Popis servisa

 

Bjelovar

VIR računala d.o.o..

Ploče

Nomad

Daruvar

Vacom d.o.o.

Pula

Temida d.o.o.

Dubrovnik

Servis Centar d.o.o.

Rijeka

Links d.o.o.

Gospić

IT Centar d.o.o.

Sisak

SupraComp d.o.o.

Karlovac

Comel d.o.o.

Slavonski Brod

Audax d.o.o.

Knin

Bagatin d.o.o.

Split

Links d.o.o.

Koprivnica

Atom-pc servis

Varaždin

BenComp d.o.o.

Našice

Infoing Turković

Vinkovci

Bit sistem d.o.o.

Osijek

Links d.o.o.

Zadar

Links d.o.o.

Pazin

Aura Soft d.o.o.

Zagreb

ICD